Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Feketeerdő szelet recept

A recept értékelése: 3,3 pont
  • 60 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 1 411 alkalommal

elkészítve: 39 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Adri

Elkészítése

A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Óvatosan beleforgatjuk az előzőleg összekevert anyagokat, a lisztet, a pudingport, fűszert és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd az előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük.

A meggybefőttet leszűrjük, és elkeverjük a levében a 2 csomag pudingport a cukorral és a fahéjjal.( Ha kevés a meggylé, felöntjük annyi vízzel hogy 6 dl legyen). Elkezdjük főzni és ha besűrűsödött, a meggyeket belekeverjük, és hűlni hagyjuk.

A tejszínhabot felverjük keményre. Ha kihűlt a tészta, rákenjük a krémet, a tetejére simítjuk a habot, végül a tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval vagy cukordekorral.

sütési idő: 20 min
hőfok: 170 °C

Hozzávalók

A tésztához:
- 8 db tojás
- 4 ek finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 8 ek cukor
- 2 csomag csokis pudingpor
- 1/2 tk mézeskalácsfűszer
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 üveg meggybefőtt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 1/2 tk fahéj
A tetejére:
- 5 dl habtejszín
- reszelt csokoládé vagy cukordekor

Kövess minket a Facebookon is!