

megtekintve: 8 499 alkalommal
elkészítve: 203 alkalommal megfőztem én is
A tojások fehérjét habbá verjük hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját és óvatosan belekeverjük a lisztet is. Sütőpapírral borított sütőlemezre kenjük a piskótát majd előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük. A sütőpapírt lehúzzuk róla és tiszta konyharuhába göngyöljük.
A zselatint vízbe áztatjuk. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és a cukorral együtt lábosba tesszük. Kis lángon felolvasztjuk. Beletesszük a kinyomkodott, takaréklángon feloldott zselatint, és hűvös helyre állítjuk.
A tejszínt a vaníliás cukorral együtt kemény habbá verjük. Amikor a citromlé dermedni kezd, a habba keverjük. A piskótát kigöngyöljük. Megkenjük a citromkrémmel, feltekerjük, kissé összenyomjuk, majd hűvös helyre állítjuk. Porcukorral meghintjük, majd felszeleteljük.
sütési idő: 10 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
4 db tojás
4 ek rizsliszt
4 ek kristálycukor/eritrit
2 dl tejszín
1 db citrom
4 lap zselatin
1 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor