Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Krémes vörös-fekete csokoládé buborék erdeigyümölcs zselével recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 1 717 alkalommal

elkészítve: 56 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

1. A margarint és a cukrot egy tálba töltjük és elektromos habverővel 3 percig verjük. Ezután gyors fokozaton hozzáadjuk a tojást, 1 percig verjük, majd lassú fokozat mellett hozzáöntjük a vanília aromát, az írót és az ételfestéket.

2. Egy másik edényben elkeverjük a többbi száraz hozzávalót, majd fokozatosan hozzáadjuk a nedves hozzávalókból álló keveréket. Lassú fokozaton simára keverjük.

3. Vékony rétegben sütőpapirral bélelt tepsibe öntjük és 160 C-on tűpróbáig sütjük.

4. Az étcsokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat és pár csepp fekete ételfestéket, majd lassú mozdulatokkal simára keverjük. Kiskanál segitségével kikenjük vele a formákat, majd dermedésig fagyasztóba tesszük.

5. A krémhez a tortakrém alapport elkeverjük a tejjel és pár csepp vörös ételfestékkel, majd a megdermedt csokoládé formák háromnegyedéig adagoljuk.

6. Az erdeigyümölcs zseléhez a gyümölcsöket egy kis edényben, egy csésze vizzel szinte szétfőzzük. A zselatinport a vizzel elkeverjük, hagyjuk ruganyosra kötni, majd a forró gyümölcs mixhez keverjük és dermedésig állni hagyjuk.

7. A krémek közepére egy-egy teáskanál zselét helyezünk, majd a vörösbársony piskótából akkora köröket szaggatunk ki, amik kisebbek a formák aljánál. Belenyomjuk a krémbe úgy, hogy a krém a szélein feljöjjön, de a forma széleinél ne legyen magasabban se a krém, sem a piskóta.

8. A fehér csokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzá cseppentünk pár csepp vörös ételfestéket, elkeverjük és a formák alján szépen egyenletesen eloszlatjuk.
30 percre fagyasztóba tesszük.

9. Megdermedésük után óvatosan kinyomjuk őket a formából, ételcsillámmal diszitjük.

Hozzávalók

Egy 6 db-os szilikon formához:
- 300 g étcsokoládé + 1 kk olaj
- 200 g fehér csokoládé
- egy marék erdeigyümölcs mix
- 1 tk zselatin por + 1 ek viz
- 70 g vaniliás tortakrém alappor + 200 ml tej
- vörös és fekete ételfesték
- izlés szerint ételcsillám

Piskótához:
- 55 g liszt
- 100 g kristálycukor
- 85 g puha margarin
- 85 ml író (joghurt vagy kefír is jó)
- 1 db tojás
- 2 g kakaópor
- 1 tk vaníliaaroma
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 1/4 tk só
- 1/2 tk sütőpor
- piros ételfesték

Kövess minket a Facebookon is!