Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Pulyka zúza pörkölt, pirított tarhonyával recept

A recept értékelése: 3,3 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 4 450 alkalommal

elkészítve: 87 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A kockára aprított vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a karikára vágott kétféle paprikát, paradicsomot, köménymagot 10-15 percig együtt dinszteljük tovább.
Rádobjuk a kisebb kockára vágott zúzát, kis ideig együtt pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk alá, és puhára pároljuk. (legjobb kuktában, kb. 1 óra).
A tarhonyát kevés zsiradékon megpirítjuk, sózzuk, kevés vízzel felengedjük, fedő alatt puhára pároljuk.
Tetszés szerinti savanyúsággal tálaljuk.

Személyes jó tanács

Nagyon finom, igazi magyaros fogás!

Hozzávalók

1/2 kg pulyka zúza
2 fej vöröshagyma
1 sárga paprika
1/2 zöldpaprika
1 paradicsom
1-2 kiskanál pirospaprika
só, törött bors,
csipet köménymag
20-25 dkg tarhonya

Kövess minket a Facebookon is!