megtekintve: 15 988 alkalommal
elkészítve: 307 alkalommal megfőztem én is
A zablisztet keverjük el a zabpehellyel, adjuk hozzá a sütőport, a cukrot, majd morzsoljuk hozzá a vajat.
A tészta kétharmadát dolgozzuk össze cipóvá, harmadát hagyjuk morzsásan.
A tésztacipót lisztezett felületen nyújtsuk kb. 20x30 cm-re, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
A töltelékhez a túrót keverjük el a joghurttal, a tojással, ízlés szerint édesítőszerrel. Botmixerrel krémesítsük a túrótölteléket, majd szedjük a tésztára.
Szórjuk meg a felkockázott barackokkal, majd a morzsás állagú tésztával. 200 °C-ra előmelegített sütőben süssük 45-50
perc alatt készre. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd szeleteljük.
sütési idő: 45 min
hőfok: 200 °C
A tésztához:
20 dkg zabliszt
10 dkg zabpehely
1 tk. sütőpor
1 ek. cukor
15 dkg vaj
A töltelékhez:
50 dkg túró
1,5 dl natúr joghurt
2 tojás
édesítőszer ízlés szerint
3 darab sárgabarack
3 darab őszibarack