megtekintve: 1 788 alkalommal
elkészítve: 63 alkalommal megfőztem én is
Először a krémet készítjük el.
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd folpacka csomagolva 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
A krémhez a citrom levét, héját, tojást, porcukrot simára keverjük, és gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Ha kihűl, a vajjal habosra keverjük, kihűtjük. ( én tettem bele egy zacskó zselatinfix-et.)
A vékonyra nyújtott tésztából köröket szaggatunk ki ( fele teli, fele lukas) és 180 C fokos sütőben kb. 10 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük. Ha kihűlt betöltjük a krémmel, 1 nap után igazán finom puha.
főzési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Dobozban napokig eláll, sőt az ízek jobban összeérnek.
Tésztához:
25 dkg liszt
125 gr porcukor
10 dkg darált dió
kevés citromhéj
egy teáskanál sütőpor
1 vaníliás cukor
Krémhez:
3 citrom leve
1 citrom reszelt héja
3 tojás + 1 sárgája
10 dkg porcukor
15 dkg vaj