megtekintve: 3 670 alkalommal
elkészítve: 87 alkalommal megfőztem én is
A szárazanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tökpürében eldolgozott tojáshoz, cukorhoz, margarinhoz. A tejet és lisztet felváltva adagoljuk hozzá, csomómentesre keverjük.
A serpenyőbe néhány csepp margarint teszünk, felforrósítjuk, majd egy kis méretű merőkanállal egy adagot beleteszünk. A merőkanál domború felével kicsit széjjelhúzzuk, eligazítjuk a tésztát. Mérsékelt tűzön addig sütjük.
Ha magas hőfokon sütjük, a közepe nem fog megsülni. Mikor buborékok képződnek a palacsinta sületlen felületén, akkor egy lapát segítségével megfordítjuk, a másik felén is kb. ugyanennyi ideig sütjük
20 dkg. megsült és kihűtött sütőtök, 2 tojás, csipet só, 2 evőkanál cukor, 4 evőkanál olvasztott margarin, 30 dkg. liszt, fél tasak sütőpor, teáskanálnyi mézeskalácsfűszer, 1-1 kávéskanálnyi őrölt fahéj és őrölt gyömbér, fél liter tej.