megtekintve: 5 223 alkalommal
elkészítve: 79 alkalommal megfőztem én is
A piskótához a tojások sárgáját a 10 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, az átszitált kakaós sütőporos lisztet, majd a tojások keményre felvert fehérjét. Formába téve 180 C fokon megsütjük. kb. 15-20 perc.
A csokimousshoz a tojások sárgáját kikeverjük a tejjel csípősre melegítjük, feloldjuk benne a csokit, majd a hideg vízben megáztatott kinyomkodott zselatint. A tejszínhabot keményre verjük, és a kihűlt csokihoz keverjük. Ráöntjük a kihűlt formába visszahelyezett piskótára. Hűtőbe tesszük.
A karamellmousshoz a cukrot szétterítjük egy lábasban, és keverés nélkül megolvasztjuk, világos karamell színűre- Ráöntjük a forró tejszínt, és forró tejet ( kicsit levesszük a tűzről) majd vissza, és simára keverjük. Beletesszük a hideg vízben megáztatott és kinyomkodott zselatint sózzuk. A tejszínt keményre verjük és a kihűlt krémhez keverjük. A megdermedt csoki rétegre simítjuk. Hűtőbe tesszük. A kávé zseléhez: a forró kávéba öntjük a zselatint, a sűrített tejet, majd langyosan a karamell rétegre öntjük. Hűtőbe tesszük pár órára.
főzési idő: 15 min
sütési mód: alul-felül sütés
Finom, könnyű desszert.
A piskótához: 18 cm-es formához
3 tojás
17,5 dkg liszt
10 dkg kristálycukor + 4 dkg a habhoz
75 ml olaj
75 ml tej
1/2 csomag sütőpor
1-2 kanál kakaó ( liszt mennyiségéből elvéve)
A csoki mousshoz
2 tojássárga
100 gr tej
180 gr étcsoki
2 lapzselatin
165 gr hideg tejszín
Karamellmousse
160 gr cukor
160 gr tejszínhab szobahő
200 gr tej
6 lapzselatin
230 gr hideg tejszín
Tetejére kávézselé
1 dcl erős kávé
5 gr zselatin
70 gr sűrített tej