megtekintve: 6 499 alkalommal
elkészítve: 148 alkalommal megfőztem én is
tészták elkészítése;
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a lágy vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport, szódabikarbónát. A tejet hozzáöntjük, és alaposan összekeverjük. A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
2 tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az egyik 25 cm-es, a másik 20 cm-es. Elfelezzük a masszát, és beleöntjük a formákba. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.
krém elkészítése;
A befőttet leszűrjük, felfogjuk a levét, 6 dl-t. A pudingporokat elkeverjük a cukorral, majd a meggylével simára keverjük. Sűrűre főzzük, állandóan kevergetve. Kihűtjük.
A habtejszínt elkezdjük verni, a 3 vaníliás cukrot hozzáadjuk, majd habverés közben hozzáöntjük a fixálót, és teljes keményedésig verjük.
Összeállítás;
Kettévágjuk a tésztát. Megkenjük a pudingos krémmel, kirakjuk meggyel. Tejszínt simítunk rá. Rátesszük a másik fél lapot. A felső emelettel ugyanígy járunk el. Kevés csokireszeléket szórunk a torták oldalára. Majd külsejét tetszés szerint díszítjük. Hidegre tesszük. Jó étvágyat!!
hőfok: 220 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Célszerű először a pudingos krémet elkészíteni!!
Befőtt meggyel is készíthető!!
tészták;
5 db tojás
20 dkg cukor
5 dkg vaj
4 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
40 dkg finomliszt
3 dl tej
krém;
2 tasak vaníliás pudingpor
5 ek cukor
6 dl meggylé
50 dkg meggybefőtt (2 üveg)
6 dl habtejszín
3 csomag vaníliás cukor
5 dkg étcsokoládé (díszítésnek)