Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Feketeerdő emeletes torta ahogy én készítem recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 119 alkalommal

elkészítve: 2 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Iluska

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

tészták elkészítése;

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a lágy vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport, szódabikarbónát. A tejet hozzáöntjük, és alaposan összekeverjük. A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
2 tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az egyik 25 cm-es, a másik 20 cm-es. Elfelezzük a masszát, és beleöntjük a formákba. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.

krém elkészítése;

A befőttet leszűrjük, felfogjuk a levét, 6 dl-t. A pudingporokat elkeverjük a cukorral, majd a meggylével simára keverjük. Sűrűre főzzük, állandóan kevergetve. Kihűtjük.
A habtejszínt elkezdjük verni, a 3 vaníliás cukrot hozzáadjuk, majd habverés közben hozzáöntjük a fixálót, és teljes keményedésig verjük.

Összeállítás;

Kettévágjuk a tésztát. Megkenjük a pudingos krémmel, kirakjuk meggyel. Tejszínt simítunk rá. Rátesszük a másik fél lapot. A felső emelettel ugyanígy járunk el. Kevés csokireszeléket szórunk a torták oldalára. Majd külsejét tetszés szerint díszítjük. Hidegre tesszük. Jó étvágyat!!


hőfok: 220 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Célszerű először a pudingos krémet elkészíteni!!
Befőtt meggyel is készíthető!!

Hozzávalók

tészták;

5 db tojás
20 dkg cukor
5 dkg vaj
4 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
40 dkg finomliszt
3 dl tej

krém;

2 tasak vaníliás pudingpor
5 ek cukor
6 dl meggylé
50 dkg meggybefőtt (2 üveg)
6 dl habtejszín
3 csomag vaníliás cukor
5 dkg étcsokoládé (díszítésnek)

Kövess minket a Facebookon is!