

megtekintve: 11 804 alkalommal
elkészítve: 371 alkalommal megfőztem én is
A zsemlék tetejét kúp alakúra levágjuk, a belsejét kiszedjük.
Elkészítjük a tölteléket: a cukrot a tojással kikeverjük, az áttört túrót és a kivett zsemlebelet hozzámorzsoljuk és jól elkeverjük. A mazsolát a pohárban átmossuk és a túróhoz adjuk.
A tejbe 10 dkg cukrot keverünk, és ebbe a cukros tejbe a zsemle mindkét felét bemártjuk és mélyebb tepsibe rakjuk. A zsemléket megtöltjük a töltelékkel és rátesszük a levágott tetejét. A maradék cukros tejjel meglocsoljuk és aranybarnára sütjük. Vaníliás cukorral tálalhatjuk.
sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
10 db zsemle
½ kg túró
2 db tojás
1/2 pohár mazsola
30 dkg cukor
1 liter tej