megtekintve: 9 564 alkalommal
elkészítve: 247 alkalommal megfőztem én is
A tésztához: a tojássárgát a cukorral kikeverjük hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd a keményre vert tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 C fokon megsütjük. ( 30x24 cm tepsi).
A krémhez: A pudingport a tojások sárgájával simára keverjük, hozzáadjuk a vizet, majd sűrűre főzzük. Kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Utána a krémet elfelezzük, az egyikbe belekeverjük a kakaót és a rumot. A kihűlt tésztát lapjában kettévágjuk, az egyiket visszatesszük a tepsibe, megkenjük a kakaós krémmel, kirakjuk az előzőleg rumba áztatott,- és lecsepegtetett meggyel, rákenjük a fehér krémet, majd beborítjuk a másik lappal. Óvatosan lenyomtatjuk. Végén a keményre felvert tejszínhabot a lap tetejére kenjük, csokival díszíthetjük.
főzési idő: 15 min
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Igazi ünnepi sütemény !
5 tojás
25 dkg cukor
3 kanál kakaó
1 csomag vaníliás cukor
1 dcl olaj
1 dcl tej
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
6 tojássárga
18 dkg cukor
2 csomag tejszín ízű pudingpor
7 dcl víz
25 dkg margarin
3 kanál kakaó
rum, vagy aroma
350 gr meggy ( befőtt)
Tetejére:
400 ml tejszín ( Hulala)