Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Cukkinis-sérgarépás lepény recept

A recept értékelése: 3,8 pont
  • 45 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 16 479 alkalommal

elkészítve: 212 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A zöldségeket hámozás után lereszelem,enyhén besózom és állni hagyom, majd ha már levet eresztett kinyomkodom.
Ezután hozzáadom az egész tojást, a 2 kis gerezd reszelt fokhagymát és a kb. 2-3 evőkanál lisztet. Nem adok hozzá sok lisztet, csak éppen annyit, amitől összeáll, valamint enyhén borsozom és ha kell még sózom.
Következő lépésben ki adagolom a lepénykéket és felforrósítom az olajt, amiben mérsékelt hőmérsékleten,kb. 4-5 perc alatt kisütöm. Önmagában is, de húsok mellé köretként is fogyasztható. Illetve párolt rizzsel főételként is készítem.

hőfok: 2 °C
sütési mód: felső sütés

Személyes jó tanács

Nyáron szintén gyakran elkészítem,mert a hozzávalók ekkor elérhetőbb áron vannak, mint más évszakban és hamar is elkészíthető finom étek.

Hozzávalók

2 darab közepes burgonya
1 darab közepes cukkini
2 darab közepes sárgarépa
2 kis gerezd fokhagyma
kb. 2-3 evőkanál liszt
1 darab egész tojás
só-bors
olaj a sütéshez

Kövess minket a Facebookon is!