megtekintve: 7 017 alkalommal
elkészítve: 196 alkalommal megfőztem én is
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval ruganyos tésztát dagasztunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Míg kel, elkészítjük a tölteléket. A túrót villával összetörjük, a vízben a cukorral sűrűre főzzük a pudingot. Kihűtjük. Botmixerrel simára keverjük a többi hozzávalóval. A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, és jó ujjnyi vastagságúra felszeleteljük. Papírral bélelt tepsire téve, még egy kicsit kelesztjük. 180 C fokos sütőben szép pirosra sütjük. ( alsó-felső sütés, kb. 50 perc). Még melegen megszórjuk porcukorral.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 50 min
sütési mód: alul-felül sütés
45 dkg gluténmentes liszt
4 dkg élesztő
2 dcl tej
8 dkg édesítő
1 vaníliás cukor
5 dkg puha margarin
1 tojás
pici só
Töltelék:
1 csomag dr.Ootker vaníliás pudingpor
3 dcl víz
10 dkg édesítő
1 vaníliás cukor
25 dkg tehéntúró
reszelt citromhéj
mazsola (opcionális)