megtekintve: 89 992 alkalommal
elkészítve: 306 alkalommal megfőztem én is
- Egy jénai tálat kibélelek baconnal. A bacon úgy legyen hogy legyen annyi túllógó rész hogy a végén rá lehessen hajtani a szalonnát a megtöltött tálra.
- A mellfiléket megsózom, megforgatom lisztbe majd tojásba.Ezt még egyszer megismétlem.
- Lerakom az első réteget a tálba a szalonnára majd megszórom reszelt sajttal.
Befűszerezem. Rétegenként egyfajtával fűszerezem vagy sóval vagy delikáttal. Addig sorozom a melleket és a sajtot míg fér a tálba. Az utolsó réteg tetején sajt legyen. Beborítom teljesen a kilógó szalonnával. Előmelegített sütőben megsütöm kb. 30-35 percig alufólia alatt majd azt levéve még 30-35 percig
sütési idő: 80 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom és laktató.Francia salátával szoktam tálalni de bármi jó hozzá. Lehet ünnepekre, eseményekre vagy akár hétköznapokra, hétvégére is.
1 nagy csomag bacon
3 egész csirkemell
30 dkg trappista sajt
3 tojás,
liszt,
só,
delikát