megtekintve: 6 124 alkalommal
elkészítve: 167 alkalommal megfőztem én is
A lapok készítése:
23×34 cm-es tepsihez:
A hozzávalókból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk.
Ketté osztjuk és egyenként kinyújtjuk tepsi méretre.
Az egyiket befektetjük a sütőpapírral fedett tepsibe.
Bőven megkenjük meggylekvárral.
Rátesszük a másik lapot.
A piskóta készítése:
Az almát a reszelőnk durvább részén lereszeljük.
a tojásokat a cukorral habosra keverjük.
A lisztet,sütőport elkeverjük.
Hozzá adjuk az olvasztott vajat,majd apránként,felváltva a tejet és a sütőporos lisztet.
Utolján keverjük hozzá a vágott diót és az almát.
A tepsiben várakozó tésztára öntjük,elsimítjuk.
180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kb 40 perc.
Sütés közben a tetejét takarjuk le alufóliával,hogy meg ne égjen.
A megsült tésztát kiborítjuk egy tálcára.
Papírt lehúzzuk róla.
Egy másik tálcát ráteszünk és visszafordítjuk.
Közben a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük és a megsült forró sütire kanalazzuk.
Hagyjuk teljesen megszáradni a habot.
Másnap szeleteltem fel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Hozzávalók a lapokhoz:
30 dkg finomliszt
10 dkg házi zsír
5 dkg porcukor
2 tojás sárgája
4 ek házi tejföl
6 gramm sütőpor
? üveg meggy lekvár
Az almás piskótához:
2 db tojás
15 dkg cukor
80 ml olvasztott vaj
2 dl tej
24 dkg finomliszt
6 gramm sütőpor
1 nagy alma vagy 2 db közepes
1 marék vágott dió
A tetejére:
2 tojás fehérje
10 dkg porcukor
Díszítéshez:
csokilapocska