megtekintve: 5 911 alkalommal
elkészítve: 119 alkalommal megfőztem én is
A zsemléket a tejben megáztatjuk. Lereszeljük a cukkinit, a gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a sertéshúshoz adjuk. Majd beleütjük az egész tojást, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, a sót, kétféle borsot, ételízesítőt, apróra vágott kakukkfüvet. A hagymákat lereszelve adjuk hozzá.
Jól összegyúrjuk. Pogácsákat formázunk, és olajban kisütjük. Önálló ételként kínálhatjuk, de feltétnek is kiváló. Jó étvágyat!
A cukkinit, ha levet engedne reszelés után, akkor nyomkodjuk ki, mielőtt a húshoz adjuk!!
60 dkg darált sertéshús (lapocka)
1 közepes db cukkini
5 közepes db csiperkegomba
1 közepes db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
1 teáskanál bors
1 kávéskanál rózsabors
1 db tojás
2 db zsemle
2 dl tej
1 teáskanál kakukkfű
1 kávéskanál ételízesítő
Sütőzsiradék;
3 dl napraforgó olaj