Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Fantázia buborék recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 4 931 alkalommal

elkészítve: 97 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

Tészta:

A tésztához alappiskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat habosra verjük a cukorral, finoman csomómentesre keverjük az átszitált liszttel és két kanál habbal a fehérjéből.

A sárgájás egyveleget spatulával óvatosan a fehérjehabhoz keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön.

A piskótatésztát VÉKONY rétegben! (a sütemény miatt fontos) sütőpapírral bélelt tepsiben 160 C°-on 10 perc alatt készre sütjük, rácson hűtjük.

Buborék:

Egy tálban vizet forralunk, majd félrehúzzuk a tűzről.
A fehér csokit lereszeljük, és üveg tálban, a forró vízgőz fölött párszor megkeverve megolvasztjuk, ügyelve, hogy ne legyen csomós.

A forma mélyedéseibe az ételfestékkel ecsetvonásokat húzunk, majd amikor a csoki felolvadt, egy-egy evőkanállal szilikonos félgömbforma mélyedéseibe töltünk, majd körkörös mozdulatokkal a levegőben elegyengetjük a félgömböcskékben az olvadt csokit.
Ha szépen eloszlott bennük, fagyasztóba tesszük 20 percre.

Amikor a csoki keményre dermedt, kivesszük őket a fagyasztóból, de a buborékokat még nem vesszük ki a formákból!

Töltelék:

A cukrászhabot keményre verjük 4 ek zselatinfixszel, majd egy-egy teáskanálnyit a formák aljára, negyedéig egyengetünk, rákanalazubk egy-egy kávéskanál kökénylekvárt, majd háromnegyedéig befedjük a cukrászhabbal.

A piskótából köröket szaggatunk, majd befedjük vele a buborékok alját, és 30 perce visszatesszük a fagyasztóba.

A fagyasztóból kivéve óvatosan kinyomjuk a buborékokat a formából, és tálalhatjuk is.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

sütési idő: 10 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)

Hozzávalók

Tészta:
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek finomliszt
1 csipet só

Buborék:
200 g fehér csokoládé
3 csepp ételfesték (kék)

Töltelék:
100 ml növényi habtejszín
10 g zselatinfix
4 ek kökénylekvár (ízlés szerint)

Formához:
1 db szilikonos félgömb forma (6 db félgömb van rajta)

Kövess minket a Facebookon is!