Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Töltött fasírt recept

A recept értékelése: 3,7 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 920 alkalommal

elkészítve: 17 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Ana's Kitchen

Elkészítése

A tojásokat főzzük keményre és hideg víz alatt hagyjuk kihűlni őket, majd távolítsuk el a héjukat és vágjuk apróra.
A darált húst öntsük egy tálba, adjuk hozzá a nyers tojást, zsemlemorzsát, fűszereket, a zúzott fokhagymát,hagymát és az apróra vágott főtt tojást. Alaposan dolgozzuk össze.
Egy sütőpapíron vagy alufólián vékony, téglalap alakúra lapítjuk. Középre helyezzük a kolbászt, majd a sütőpapír/alufólia segítségével formás rudat alakítunk. Picit megnyomkodjuk, hogy ne maradjon levegő benne.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk kevéske zsírral, majd belefektetjük a rudat. Közéjük öntünk kb. 0,5 dl olajat és alufóliával lefedjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 60 percet puhítjuk a húst, majd a fóliát eltávolítva tetszőleges pirosságig sütjük. Ez alatt érdemes párszor meglocsolni a szaftjával, hogy ne száradjon nagyon ki a teteje.
Jó étvágyat hozzá!

sütési idő: 60 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Mikor kicsit kihűlt, szépen lehet szeletelni.
Én most petrezselymes burgonyával tálaltam.

Hozzávalók

500 g sertés darálthús
1 db tojás (a fasírtba kell)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanál só
1 csapott evőkanál fekete őrölt bors
1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
1 csapott evőkanál ételízesítő
1 kávéskanál petrezselyemzöld
2 evőkanál zsemlemorzsa
4 db főtt tojás (a tojás száma attól függ, hogy mekkora hengert készítünk a fasírtból)
1 szál füstölt kolbász

Kövess minket a Facebookon is!