megtekintve: 6 082 alkalommal
elkészítve: 105 alkalommal megfőztem én is
A zseléhez a gyümölcsöt a cukorral lekvár sűrűségűre főzzük, leturmixoljuk, majd teljesen kihűtjük. Rászórjuk a zselatinport, 10 percet állni hagyjuk, majd felmelegítjük ( nem forraljuk). Egy 18 cm-es formát folpackkal kibélelünk, beleöntjük a zselét, egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A piskótához a tojások fehérjét pici sóval és a cukorral kemény habbá verjük, egyenként óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját, majd bele szitáljuk a kakaóval elkevert lisztet. A sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 180 C fokon megsütjük ( kb.20 perc).
A formában hagyjuk kihűlni,
A csokihab- hoz: a csokit vízgőz felett felolvasztjuk, a hideg vízben elkeverjük a zselatint, duzzadni hagyjuk. A 120 gr tejszínt felforrósítjuk, és a zselatinra öntjük, simára keverjük.Ráöntjük az olvadt csokira. Szép simára keverjük, kihűtjük ( kb. 20 fokosra). Hozzákeverjük a keményre felvert 500 gr tejszín habot.
A tortakarika oldalát fóliával kibéleljük.
A piskótát visszahelyezzük a formába, rákanalazzuk a fele mousse-t, közepére helyezzük a megdermedt zselét, amire rá simitjuk a maradék csoki mousse-t. Szép simára simítjuk a tetejét, egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap tetszőlegesen díszítjük.
sütési idő: 18 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
24 cm-es formához
A zselé hozzávalói:
35 dkg gyümölcs ( meggy, málna.....lehet mirelit, vagy friss)
10 gr zselatin por
50 gr kristálycukor
A piskótához:
4 tojás
12 gr kakaópor
88 gr liszt
80 gr kristálycukor
1 tk mandula aroma ( opcionális)
Csoki mousshoz:
250 gr fehér csoki
60 gr hide víz
10 gr zselatin por
500 gr tejszín kemény habbá verve
120 gr tejszín