Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Zabpelyhes magvas sós ropogós recept

A recept értékelése: 2,5 pont
  • 30 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 15 660 alkalommal

elkészítve: 350 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Ági anyu

Elkészítése

első lépes: Daráljuk le a zabpelyhet
második lépes: keverjük össze a zabpelyhet a ledarált pehellyel, sóval, szódabikarbónával, végül gyúrjuk össze a margarinnal, tejföllel és a tojás sárgával.
harmadik lépes: két cipóba osztjuk, sütőpapíron vékonyra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a magvakkal végül meghintjük a reszelt sajttal.Kicsit nyomkodjuk rá!
negyedik lépés: Késsel vágjuk négyzetekre, 180 fokos sütőben süssük 10-15 percig.ha kihűlt szét lehet törni a vágások mentén!Sokáig friss marad, nagyon finom és egészséges borkorcsolya!

sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Sütőpapírt az asztalra lehet tenni és azon nyújtani a tésztát, ha folpakkal letakarjuk és úgy nyújtjuk el a tésztát akkor nem ragad!

Hozzávalók

25 dkg zabpehely/Ldlis/
25 dkg darált zabpehely
1 tojás
20 dkg margarin
1 késhegynyi szódabikarbóna,
1 mokkáskanál só
10dkg reszelt sajt
3 evőkanál tejföl
tetejére tökmag, napraforgómag, köménymag

Kövess minket a Facebookon is!