megtekintve: 52 445 alkalommal
elkészítve: 297 alkalommal megfőztem én is
A lisztet a vajjal morzsoljuk el, adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, a sütőport, a tejet.
Jól dolgozzuk össze, és fél órára tegyük a hűtőbe.
Osszuk három egyenlő részre és formázzuk cipó alakúra. Lisztezett deszkán nyújtsuk 3-4 mm vastag téglalap formájúra, fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Rakjuk meg a vékony szeletekre vágott almával, és szórjuk meg őrölt fahéjjal. A következő réteg tésztára kenjük a simára kevert ribizli lekvárt, és a tetejére kerül a harmadik tésztalap.
Kenjük meg a felvert tojással, majd előmelegített sütőben süssük pirosra.
Hűtsük ki, vágjuk téglalap alakúra, és ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
egyszerű és finom sütemény
Tésztához:
50 dkg liszt
12 dkg vaj
2 tojás
10 dkg cukor
1 cs sütőpor
1 dl tej
A töltelékhez:
50 dkg alma
őrölt fahét
fél kis üveg ribizli lekvár
1 tojás a tészta kenéshez