megtekintve: 9 686 alkalommal
elkészítve: 238 alkalommal megfőztem én is
A sütött 150 C előmelegítjük.
Veszünk egy nagyobb tálat, beleöntjük a joghurtot , a kefirt, a cukrot , vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat, jól kikavarjuk.
Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet . simára keverjük.
Veszünk egy 23 X 39 cm tepsit kikenjük olajjal, majd 3 db rétes lapot teszünk az aljára úgy , hogy mindegyiket megkenjük kevés olajjal, majd a tészta felet belesimítjuk a tepsibe .A magozott meggy felével megszórjuk. Ismét 3 db réteslap következik amivel betakarjuk a meggyet.
A maradék tésztát rásimítjuk a rétestészta tejére, végezetül rászórjuk a megmaradt magozott meggy másik felével. A tetejét befedjük 2 db olajjal megkent rétes lappal.
A réteslap tetejét megkenjük tejfölös olajjal.
Betoljuk az előmelegített sütőbe kb. 60 percig sütjük.
Ha megsült hagyjuk langyosra kihűlni, mert így könnyebb lesz szeletelni.
A tetejét megszórjuk porcukorral.
sütési idő: 60 min
hőfok: 150 °C
sütési mód: légkeverés
A pitét recés késsel szeletelem, mert így nem töröm össze a rétes lapot.
Hozzávalók:
1 pohár joghurt 175g ,
1 pohár kefir 175 g ,
1 pohár étolaj,
2 pohár kristálycukor,
3 tojás,
4 pohár liszt,
1 db vaníliás cukor,
1 csomag sütőpör ,
50 dkg magozott meggy ,
1 csomag réteslap.
1 dl étolaj,
1 evőkanál tejföl,
1 evőkanál porcukor.
A joghurtos pohár a mérce.