megtekintve: 13 043 alkalommal
elkészítve: 233 alkalommal megfőztem én is
A piskótához a tojások sárgáját a cukorral pici citromlével habosra keverjük. A tojások fehérjét kis sóval keményre verjük. A sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet apránként a tojásos masszához keverjük, majd óvatosan fakanálla hozzáadjuk a kemény habot. Papírral bélelt nagyméretű ( gáztepsi) tepsibe simítjuk a tésztát. 180 C fokon szép rózsaszínűre sütjük. Ha kihűlt keresztben kettévágjuk, majd mindkettőt lapjában szintén ketté.( lesz 4 lapunk) .Egymásra téve " hordó" alakra kifaragjuk. ( a leeső maradékból kis csokis,rumos golyókat készíthetünk) .
A krémhez a vízben megfőzzük a pudingokat,még melegen belekeverjük a darabokra tört csokoládét ,kihűtjük. A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal simára keverjük, ízesíthetjük rummal. Betöltjük a lapokat, kívülről is vékonyan bekenjük,. Barnára színezett cukormázzal, vagy marcipánnal díszítjük.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Családunk férfitagjainak garantáltak kitart a benne lévő bor az ünnepek alatt.
Hozzávalók a piskótához.
10 tojás
10 kanál liszt
10 kanál cukor
2 kanál kakaópor
1 zacskó sütőpor
kis citromlé
A krém hozzávalói:
2 zacskó csokoládés pudingpor
1/2 liter víz
25 dkg margarin
20-25 dkg cukor
1 tábla étcsoki
kis rum, vagy aroma.
Díszítéshez:
nyújtható cukormáz, v. marcipán