megtekintve: 10 628 alkalommal
elkészítve: 294 alkalommal megfőztem én is
A tésztához a lisztet és a sütőport a vajjal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és a 1,5 deci tejjel összegyúrjuk. A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
Három részre osztjuk a tésztát, majd lisztezett deszkán kb. 30x30 cm-es lapokká nyújtjuk, a tepsire fektetjük, és a sütőben egyenként kb. 6-8 percig sütjük. Kihűtjük.
Ha kihűltek a lapok, az egyiket összetörjük, a maradék tejjel leforrázzuk.
A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, majd a leforrázott laphoz adjuk. Egyenletesen az egyik tésztalapra kenjük, majd lefedjük a másikkal.
A tetejére kemény habbá verjük a tojásfehérjét, vízgőzre állítjuk, beleszórjuk a cukrot, 4-5 percig tovább verjük, majd a tésztára kenjük.
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, a habra csorgatjuk. Villával kicsit összekuszáljuk és hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. Kockákra vágva kínáljuk.
sütési idő: 7 min
hőfok: 200 °C
50 dkg liszt
1 tasak sütőpor
25 dkg vaj
20 dkg cukor
2 tojássárgája
4,5 dl tej
Krémhez:
10 dkg vaj
10 dkg cukor
3 ek. rum
3 ek. baracklekvár
3 ek. kakaópor
A tetejére:
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé