Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Gesztenyehabos szelet recept

A recept még nem lett értékelve
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 6 350 alkalommal

elkészítve: 75 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzácsurgatjuk az olvasztott és langyosra hűlt vajat, és 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elvegyítjük, a tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A lisztes keveréket a cukros tojásra szitáljuk, majud a tojáshabot óvatosan hozzáadjuk.
Egy tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát belesimítjuk, és megsütjük. ( 30x30-as tepsi) 180 C fokon.
A krémhez a pudingport a vízben , 10 dkg cukorral ízesítve sűrűre főzzük, és langyosra hűtjük.
A vajat előbb magában, majd a maradék cukorral kikeverjük, összeforgatjuk a villával áttört gesztenyemasszával, majd simára keverjük benne a pudingot, és rummal ízesítjük. A kihűlt tésztára simítjuk a krémet.

A Hulalát félig felverjük, a cukrokat is hozzáadva, kemény habbá verjük, rásimítjuk a krémre, és 1 órán át hűtőben dermesztjük. Tetejét kakaóporral megszórjuk. A süteményt forró vízbe mártott késsel egyforma kockákra vágjuk .

főzési idő: 20 min
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Mutatós, nagyon finom, igazi ünnepi sütemény.

Hozzávalók

Tésztához:
6 tojás
6-7 ek porcukor
10 dkg olvasztott vaj
6 ek finomliszt
2 ek keserű kakaópor
1/2 cs sütőpor
Krémhez:
50 dkg t gesztenyemassza
20 dkg puha vaj
20-25 dkg porcukor
1 cs vanília ízű pudingpor
3 dl víz
2-3 ek rum
Tetejére:
5 dl Hulala
2 cs Bourbon vaníliás cukor
2 ek keserű kakaópor.

Kövess minket a Facebookon is!