megtekintve: 13 813 alkalommal
elkészítve: 288 alkalommal megfőztem én is
1-->A darált kekszet a kakaóporral egy nagy tálban összekeverem.
2-->A kockára vágot vajat egy lábasban megolvasztom. Mikor már majdnem folyékonyra olvadt, hozzáadom a cukrot és a tejet, majd az egészet felmelegítem.
3-->A cukros-tejes olvasztott vajat a kakaós darált kekszre öntöm, majd a kimért rummal meglocsolom. Az egészet jól összegyúrom.
4-->Kb. egy 28x25-ös tepsiformát folpakkal kibélelek, és ebbe simítom bele - először kézzel, majd egy habkártyával, hogy sima legyen a felszíne - a kekszes masszámat. Ha ezzel megvagyok, a tepsit a hűtőbe teszem.
5-->A csokoládémázhoz keresek egy lábast, amit megtöltök kb. 1/3-ig vízzel. Erre ráteszem a kockára tört csokoládéval telt tálkámat, s a gőz fölött felolvasztom a csokit. Mikor már szépen megolvadt, hozzáadom az olajat és elkeverem vele.
6-->A hűtőből kivett masszára ráöntöm az olvasztott csokoládét, amit spatula vagy habkártya segítségével egyenletesen elsimítok. A hűtőbe visszatéve minimum 75 percig, de ha lehet (meg tudod állni) akkor mégtovább pihentetem. Szeletekre vágva tálalom.
főzési idő: 10 min
sütési mód: légkeverés
A süti, ami nálunk 3 óra alatt elfogy :) Akkor sem elég belőle, ha már totál tele van a gyomrunk a vasárnapi ebéddel..
A masszához:
500 g keksz - háztartási (darált)
4 evőkanál kakaópor - holland
250 g vaj
80 g kristálycukor
2 dl tej (1,5%-os)
1.5 evőkanál rum - 80%-os
A tetejére:
2 tábla csokoládé - ét (60%-os)
1.5 evőkanál étolaj