megtekintve: 11 987 alkalommal
elkészítve: 311 alkalommal megfőztem én is
A tésztát lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk, kétszer akkora legyen, mint a tepsi.
Megfelezzük, az egyik lapot a tepsibe borítjuk, a széleit a faláig húzzuk, villával megszurkáljuk, és fél órát pihentetjük.
Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd a lapokat egyenként aranybarnára sütjük, a második lapot a tepsiben hagyjuk kihűlni.
A barackot 1 dl vízzel feltesszük főni. Fél dl. vizet a fél csomag pudingporral elkeverjük, a főzetet besűrítjük vele, majd eloszlatjuk a tepsiben lévő tésztán.
A krémhez a pudingport a tej egy részével simára keverjük, a maradék tejet egy evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk.
A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A forró tejbe habverővel belekeverjük a pudingos részt, 2-3 percig főzzük, majd a habbal összeforgatjuk. A barackos rétegre kenjük, és a másik lappal lefedjük.
Hűtőben hagyjuk dermedni, majd kockákra vágjuk, és porcukorral tálaljuk.
25 dkg leveles tészta
25 dkg magozott barack
1/2 csomag vaníliás pudingpor
A krémhez:
4 tojásfehérje
12 dkg cukor
4,5 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
1/2 kk vaníliás cukor