Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Sajtos-tejfölös karaj recept

A recept értékelése: 3,4 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 523 alkalommal

elkészítve: 10 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Ana's Kitchen

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

A karajszeleteket mossuk meg, csepegtessük le, majd klopfoljuk ki. Sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint. Tegyük a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a pirospaprikát, és forgassuk bele a húst. A tejfölt keverjük össze a mustárral, a zöld fűszerekkel, és mártsuk meg benne a karajszeleteket.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenjük ki kevés zsiradékkal, és rakjuk bele a húst.
A maradék tejfölt egyenletesen oszlassuk el a tetején, majd szórjuk meg a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük meg bő egy óra alatt.
Eközben a karajt fordítsuk át, hogy mindkét oldala szép piros legyen.
Ha a hús puha, vagyis könnyen belemegy egy hegyes kés, akkor kivehetjük a sütőből.

sütési idő: 60 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Tetszés szerint bármilyen körettel fogyaszthatjuk, Én burgonyát készítettem mellé.

Hozzávalók

500 g sertéskaraj
200 g sajt
100 g liszt
300 ml tejföl
2 teáskanál mustár
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál pirospaprika

bors
reszelt parmezán

Kövess minket a Facebookon is!