megtekintve: 4 997 alkalommal
elkészítve: 117 alkalommal megfőztem én is
Piskóta tésztájához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját majd a száraz hozzávakókat, a lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverjük, majd a tojásokhoz adjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
A csokiöntethez kb 6 dl tejet felforralunk. A maradék tejjel simára keverjük a vaníliás pudingport és a kakaót.
A felforralt tejhez adjuk a cukrot, majd a pudingporos kakaót, és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a rumot.
A tejszinhabhoz a tejszínt a porcukorral, a vaníliás cukorral és szódabikarbónával együtt felverjük.
A piskótát sárgabaracklekvárral vékonyan megkenjük, majd kockákra vágjuk.
Egy tálba lerakunk egy sor piskótát, majd leöntjük csokiöntettel, megszórjuk dióval, ezután a felvert tejszínhab következik, majd erre piskóta, csokiöntet, dió, tejszínhab... folytatjuk addig, amíg a tál meg nem telik. A rétegezést lehetőleg tejszínhabbal fejezzük be.
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
1 napot lehetőleg hagyjuk állni a hűtőben hogy össze érjen.
A piskótához:
8 db tojás
8 evőkanál finomliszt
8 ek porcukor
1 csomag sütőpor
5 dkg sárgabaracklekvár (a kész piskóta megkenéséhez)
A csokiöntethez:
9 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
5 ek cukor
5 ek porcukor
30 ml rum
10 dkg dió (darált, a rétegezéshez)
A tejszínhabhoz:
500 ml habtejszín
1 ek porcukor
1 ek vaníliás cukor
1 késhegynyi szódabikarbóna