Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Sztrapacska ( juh túrós galuska) recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 15 404 alkalommal

elkészítve: 262 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A krumplit lereszeljük, kinyomkodjuk, ráütjük a tojást , és annyi liszttel összekeverjük, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Lobogó forró vízben nokedli szaggatóval kiszaggatjuk. A kolozsvári szalonnát kockára vágjuk, kisütjük, kiszedjük a zsírból a szalonnát, a visszamaradt zsírba belemorzsoljuk a túrót, rádobjuk a nokedlit, összesütjük, ráteszünk 1-2 kanál tejfölt, majd tálalásnál rátesszük a szalonnát, kis zsírral meglocsoljuk.

főzési idő: 15 min
sütési idő: 10 min

Személyes jó tanács

Nagyon finom, szlovák nemzeti étel.

Hozzávalók


4-5 szem krumpli
1 tojás
kis só
liszt
30-35 dkg bryndza (juh túró)
1-2 kanál tejföl
1 gerezd fokhagyma
kolozsvári szalonna

Kövess minket a Facebookon is!