

megtekintve: 15 404 alkalommal
elkészítve: 262 alkalommal megfőztem én is

A krumplit lereszeljük, kinyomkodjuk, ráütjük a tojást , és annyi liszttel összekeverjük, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Lobogó forró vízben nokedli szaggatóval kiszaggatjuk. A kolozsvári szalonnát kockára vágjuk, kisütjük, kiszedjük a zsírból a szalonnát, a visszamaradt zsírba belemorzsoljuk a túrót, rádobjuk a nokedlit, összesütjük, ráteszünk 1-2 kanál tejfölt, majd tálalásnál rátesszük a szalonnát, kis zsírral meglocsoljuk.
főzési idő: 15 min
sütési idő: 10 min
Nagyon finom, szlovák nemzeti étel.
4-5 szem krumpli
1 tojás
kis só
liszt
30-35 dkg bryndza (juh túró)
1-2 kanál tejföl
1 gerezd fokhagyma
kolozsvári szalonna