megtekintve: 13 251 alkalommal
elkészítve: 284 alkalommal megfőztem én is
1. Az őrölt mandulát,lisztet,cukrot és a hideg vajat összegyúrjuk és 1 órára fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük.
2. Amíg a tésztánk pihen a marcipánt a felvert tojás fehérjével és az átszitált porcukorral jól elkeverjük.
3. A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk és kiszúrjuk egy kb.10 cm-es szív kiszúróval.Sütőpapírral fedett sütőlapra tesszük.
4. A marcipánmasszát csillagcsöves habzsákba vagy tortadíszítőbe rakjuk és a szívek szélét keretezzük vele. A közepét piros lekvárral kitöltjük.
5. Előmelegített sütőben kb.15 percig sütjük.
sütési idő: 15 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés
8 dkg mandula (őrölt
8 dkg cukor
28 dkg finomliszt
20 dkg vaj (hideg)
30 dkg marcipán
10 dkg porcukor
1 db tojásfehérje (habbá vert)
8 ek lekvár/ dzsem (piros)