megtekintve: 253 723 alkalommal
elkészítve: 275 alkalommal megfőztem én is
Először a tésztát készítjük el.
A hozzávalókból keményebb tésztát gyúrunk, 15-20 percpihentetés után kb 10 cm széles csíkokra nyújtjuk, majd a felhasználásig pihentetjök.
A hagymát apró kockákra vágjuk, megdinszteljük.
A gombát megpucoljuk, felszeleteljük, hússal együtt a hagymára öntjük, saját levében hagyjuk párolódni, majd felüntjök a paradicsommal, és befűszerezzük.
Kiolajozott tepsit kibélelünk a tészta csíkokkal,majd beterítjük a töltelékkel.
Addig folytatjuk a rétegezést, amíg van hozzávaló.
Tetejére sajtot reszelünk, előmelegített sütőben sütjük.
főzési idő: 30 min
sütési idő: 30 min
hőfok: 165 °C
sütési mód: légkeverés
Ebből az adagból nagy tepsivel lesz.
60 dkg darálthús
1 kg gomba
5-6 dl sűrű paradicsomlé(házi a legjobb)
1 fej vöröshagyma
Só, bors, rozmaring
Tésztához:
35 dkg liszt
3 tojás, pici só