Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Répatorta recept

A recept értékelése: 3,9 pont
  • 60 min
  • közepes
  • olcsó

megtekintve: 3 604 alkalommal

elkészítve: 105 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Katrin

Elkészítése

A répákat meghámozzuk és apróbb reszelőn lereszeljük. A csokoládékat apró kockára össze-
vágjuk. A 3 tojássárgáját, a kristálycukrot, az étolajat, a kakaóport, a vaníliacukrot, a citrom héját lereszeljük, s a levét is belecsurgatjuk és a fahéjat is hozzákeverjük. Utána beleszórjuk a lisztet, rászórjuk a szódabikarbónát, kicsit elkeverjük, majd rászórjuk a lereszelt répát, s együtt jól összekeverjük. Ezután a 3 tojásfehérjét pici sóval felverjük, s azt is hozzákeverjük.

Beleöntjük egy kapcsos tortaformába, s ezután az előmelegített sütőbe berakjuk.
Kb. 10 percig nagylángon sütjük, majd lerakjuk a gázsütő 3-as fokozatára kb. 40 percig.
Majd megnézzük fogvájóval, hogy ragad-e még a torta belseje. Ha igen, akkor még sütjük tűpróbáig, de ha nem, akkor kivesszük a sütőből.

Hagyjuk kb. 1 órát hűlni.? Ha kihűlt a torta, akkor kivesszük a tortaformából úgy, hogy a tortasütő oldalát nagyobb késsel körbehúzzuk, hogy a torta elváljon a sütő oldalától, majd az alját is óvatosan kés segítségével körbevágjuk, s kivesszük.
Ezután visszarakjuk a tortaforma oldalát, s belerakjuk a tortánkat.
Közben megfőzzük a vanília pudingot előírás szerint. Ha megfőtt, akkor elzárjuk alatta a gázt, s a 10 dkg vajat hozzákeverjük. Habverő segítségével kb. 4-5 perc alatt elkeveredik,
beleolvad a vaj a pudingba.

A pudingot is langyosra hűtjük, s ráöntjük a tortára.
Ezután kedvünk szerint kidíszítjük a torta vaníliapudingos tetejét, s egy éjszakára hűtőbe
tesszük.

Másnap szeletelhető.

főzési idő: 10 min
sütési idő: 50 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Azért fontos előző este elkészíteni a tortát, mert akkor másnapra már megszilárdul a puding a tetején, s szeletelhetjük nyugodtan.

Hozzávalók

30 dkg sárgarépa
30 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
25 dkg kristálycukor
3 egész tojás
1 evőkanál kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl étolaj
1/2 citrom héja és leve
fél tábla étcsoki
fél tábla kókuszos csoki
lapos mokkáskanál fahéj

Tetejére:
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
5 evőkanál kristálycukor
kb. 10 dkg vaj

Kövess minket a Facebookon is!