megtekintve: 6 693 alkalommal
elkészítve: 145 alkalommal megfőztem én is
A tepsi alját vékonyan bekenjük zsiradékkal. A krumplit nagyobb hasábokra vágjuk, a hagymával együtt. A tepsibe tesszük, megszórjuk fűszerekkel ( bors. só, kevés majoranna, petrezselyemzöld).
220 C fokra előmelegített sütőbe toljuk, és puhára pároljuk ( kb. 40 perc). Kivesszük, rászórjuk a karikára vágott kolbászt, és még 10-15 percre visszatesszük, míg szép pirosra sül. Savanyúsággal tálaljuk.
hőfok: 220 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Ha valami gyorsat, finom laktatót szeretnénk az asztalra tenni !!
Hozzávalók 4 személyre.
1 kg krumpli
3 fej vöröshagyma
3 pár debreceni
kevés zsiradék
fűszerek
petrezselyem