

megtekintve: 10 078 alkalommal
elkészítve: 234 alkalommal megfőztem én is
A lisztet keverjük össze a sóval, és a cayenne borssal, majd adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat. Ezután kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a reszelt sajtot, majd adjuk hozzá a tojást, a citromlevet, és két evőkanál tejfölt. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (ha szükséges akkor apránként adjunk hozzá még tejfölt, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk)
Ezután nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra a tésztát, majd derelyevágóval (v. éles késsel) vágjuk fel ízlés szerint keskeny, és hosszú csíkokra.
Ezután kenjük le az előzőleg kissé felvert tojásfehérjével, majd reszeljük rá a sajtot. Végül helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 12-15 perc alatt szép pirosra, ropogósra. (Én légkeverésnél 160 fokon, 12 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd rögtön tálalhatjuk is.
sütési idő: 15 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés
Frissen kisütve nagyon finom, ropogós. Egyszerűen nem lehet abbahagyni.......
30 dkg liszt
12 dkg vaj
20 dkg gouda sajt (lereszelve)
1 db tojás
2 ek citromlé
2-3 ek tejföl
1 tk só
1 mk cayenne bors
Lekenéshez :
1 tojásfehérje
2-3 dkg reszelt sajt