

megtekintve: 18 026 alkalommal
elkészítve: 282 alkalommal megfőztem én is
A tejet felforraljuk a 7 evőkanál cukorral,és a vaníliás cukorral,majd hagyjuk kihűlni .Egy serpenyőbe beletesszük a 4 evőkanál cukrot és megpergeljük,vagy is nagyon kis lángon karamellizáljuk. Verjük fel a a tojásokat habverővel,majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztet,és a lehűtött tejet is.kavargassuk ,hogy csomómentes legyen.Mikor a karamellizált cukor teljesen kihűlt ,a krémet öntsük rá a tetejére ,és tegyük be a sütőbe ,de úgy hogy egy nagyobb rácsos tepsibe öntsünk félliter vizet és ebbe állítsuk a serpenyőt, vagy a sütőtálat.Akkor kész amikor a krém megszilárdul,és elválik a az edény oldalától.Hagyjuk kihűlni az edényben,majd borítsuk ki egy tálcára,az aljából lesz a teteje.
sütési idő: 45 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
A karamell készítése nagy oda figyelést igényel,mert könnyen meg ég.
Hozzávalók: 1 liter tej , 8 db tojás, 1 evőkanál liszt, 7 evőkanál cukor, 1 db vaníliás cukor,.A karamellhez 4 evőkanál cukor.