

megtekintve: 6 665 alkalommal
elkészítve: 97 alkalommal megfőztem én is
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A lisztet elkeverjük a müzlivel, az étkezési keményítővel és a sütőporral.
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromaromával és egy csipet sóval habosra keverjük. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat. Evőkanalanként hozzákeverjük a lisztes keveréket, és a formába öntjük. A sütőben kb. 25 percig sütjük. Rácsra borítjuk, majd kihűlés után vízszintesen kettévágjuk.
A zselatint az utasítás szerint beáztatjuk. Simára keverjük a joghurtot a mascarponéval, a cukorral és a vaníliás cukorral. A zselatinhoz adunk 1 dl vizet, és felforraljuk. Kis adagokban a joghurtos krémhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk.
Az alsó tortalapot tálra fektetjük. Rátesszük a fél barackokat, magházukkal lefelé, és rákenjük a krém felét. Ráborítjuk a felső tortalapot, és tetejét-oldalát bevonjuk a maradék krémmel. A tortát kb. 2 órára betesszük a hűtőbe.
Csokoládéreszelékkel díszítjük a torta tetejét és oldalát.
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
A tésztához:
10 dkg vaj
4 dkg liszt
6 dkg müzli
5 dkg étkezési keményítő
1 tk sütőpor
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
10 csepp citromaroma
3 tojás
A krémhez:
20 g zselatin
5 dl natúr joghurt
50 dkg mascarpone
16 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
5 dl tejszín
6 fél barack (befőtt)
a díszítéshez csokoládéreszelék