Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Sós spenótos tojással töltött kalács recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 90 min
  • közepes
  • drága

megtekintve: 144 alkalommal

elkészítve: 3 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

Elkészítjük a spenótot leformázzuk ,majd a fokhagymát olajon megfuttatjuk ,majd rászórjuk a lisztet pirítjuk világosra pirítjuk felengedjük tejjel ,ízesítjük sóval, borssal,szerecsen dióval belerakjuk a spenótot és botmixerrel pürésítjük. beszürkítjük.

Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk a cukorral,majd belemorzsoljuk az életösztönt felfuttatjuk.

A felfuttatott élesztőhöz szitáljuk a lisztet, belerakjuk a tojások sárgáját , a sót elkezdjük össze állítani a tésztát .

Amikor össze állt a tészta akkor apránként beledolgozzuk az olajos margarint,végzetül apránként a spenótot is bele dolgozzuk.

Olajos kézzel átsimítjuk megszórjuk liszttel a tetejét letakarjuk konyha ruhával meleg helyen 30 percig kelesztjük.

Ha megkelt akkor lazán át gyúrjuk ,pihentetjük majd téglalap alakúra kinyújtjuk a szélire rakjuk a megtisztított keményre főtt tojásokat feltekerjük a két végét lezárjuk.

Egy kalács sütő formát kikenünk olajjal, majd kibéleljük sütőpapírral .

A tetejét lekenjük felvert tojással újra kelesztetjük 25 percig.

Majd180 c előmelegített sütőbe toljuk 25-30 perc alatt megsütjük .

Langyosra hagyjuk ki hűlni mert így könnyebb felszeletelni.

A húsvéti asztalra ajánlom mutatós és és különleges.



főzési idő: 5 min
sütési idő: 45 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 teáskanál cukor, 1 kávés kanál só, 2 tojássárgája, 8 dkg olvasztott margarin , 1 teáskanál olaj, 2 dl tej, 2,5 dkg élesztő.20 dkg spenót, 1 gerezd fokhagyma só, bors, szerecsendió ,1 dl tej, 1 evőkanál liszt, 1 egész tojás a kenéshez, 4 db főtt tojás a töltelékbe.

Kövess minket a Facebookon is!