

megtekintve: 6 094 alkalommal
elkészítve: 137 alkalommal megfőztem én is
Elkészítjük a spenótot leformázzuk ,majd a fokhagymát olajon megfuttatjuk ,majd rászórjuk a lisztet pirítjuk világosra pirítjuk felengedjük tejjel ,ízesítjük sóval, borssal,szerecsen dióval belerakjuk a spenótot és botmixerrel pürésítjük. beszürkítjük.
Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk a cukorral,majd belemorzsoljuk az életösztönt felfuttatjuk.
A felfuttatott élesztőhöz szitáljuk a lisztet, belerakjuk a tojások sárgáját , a sót elkezdjük össze állítani a tésztát .
Amikor össze állt a tészta akkor apránként beledolgozzuk az olajos margarint,végzetül apránként a spenótot is bele dolgozzuk.
Olajos kézzel átsimítjuk megszórjuk liszttel a tetejét letakarjuk konyha ruhával meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Ha megkelt akkor lazán át gyúrjuk ,pihentetjük majd téglalap alakúra kinyújtjuk a szélire rakjuk a megtisztított keményre főtt tojásokat feltekerjük a két végét lezárjuk.
Egy kalács sütő formát kikenünk olajjal, majd kibéleljük sütőpapírral .
A tetejét lekenjük felvert tojással újra kelesztetjük 25 percig.
Majd180 c előmelegített sütőbe toljuk 25-30 perc alatt megsütjük .
Langyosra hagyjuk ki hűlni mert így könnyebb felszeletelni.
A húsvéti asztalra ajánlom mutatós és és különleges.
főzési idő: 5 min
sütési idő: 45 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 teáskanál cukor, 1 kávés kanál só, 2 tojássárgája, 8 dkg olvasztott margarin , 1 teáskanál olaj, 2 dl tej, 2,5 dkg élesztő.20 dkg spenót, 1 gerezd fokhagyma só, bors, szerecsendió ,1 dl tej, 1 evőkanál liszt, 1 egész tojás a kenéshez, 4 db főtt tojás a töltelékbe.