megtekintve: 67 910 alkalommal
elkészítve: 285 alkalommal megfőztem én is
A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
Közepes tepsi hátán három egyforma vékony lapot sütünk, levajazzuk a tepsit. (én 22x34 cm-es kapcsos tepsiben sütöttem). A tepsibe sütőpapírt tettem.
Az almás töltelékhez az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, jól kinyomkodjuk az almából a levet, . Hozzákeverjük a kétféle cukrot, citromhéjat és a fahéjat, majd együtt megdinszteljük kb. 5-7 perc alatt. Lehet hozzászórni kevés zsemlemorzsát, ha nagyon nedves lenne az alma.
A vaníliás krémhez a pudingot a vízzel és a kétféle cukorral sűrűre főzzük. A tojásfehérjéből a 6 evőkanál cukorral plusz a vaníliás cukorral kemény habot verünk, majd a meleg pudinggal elkeverjük és 1-2 percig együtt főzzük. Sütemény összeállítás:
Visszatettem az első lapot a kapcsos tepsibe, erre szórunk kevés zsemlemorzsát és rákenjük az összes almás tölteléket. ( Ha nem kapcsos a tepsi, akkor tálcára tesszük, és köré keretet teszünk ( lehet alufóliából is ) . Majd megint tészta, picit lenyomkodjuk és erre a krémet kenjük.Rátesszük a harmadik lapot melyet lenyomkodunk óvatosan.
A süteményt letakarjuk és egy éjszakát hagyjuk hideg helyen puhulni. Tálalás előtt ízlés szerint porcukrozzuk.
főzési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Különlegesen finom, ünnepi sütemény, a gyümölcstől igazán pikáns !
tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
15 porcukor
12 g sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
2 db tojássárgája
2 evőkanál tejföl
Az almás töltelékhez:
Kb. másfél kg alma
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
3 teáskanál fahéj (őrölt)
1 db citrom reszelt héja
A vaníliás krémhez:
4 zacskó pudingpor (vaníliás)
2 evőkanál kristálycukor
1 liter víz
6 db tojásfehérje
6 evőkanál kristálycukor
2 vaníliás cukor