Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Citromos húsvéti kalács recept

A recept értékelése: 4,2 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 11 587 alkalommal

elkészítve: 319 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Fajcsákné Judit

Elkészítése

A tojásokat az édesítővel habosra verjük. A megmosott citromok héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk,
és a tésztához adjuk. A további hozzávalókat a felsorolás sorrendjében keverjük bele.
Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába öntjük, a formát néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük,
hogy a tésztában ne maradjon légbuborék.
180 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük. Használjunk tűpróbát!

hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Cukorbetegek is fogyaszthatják.

Hozzávalók

4 tojás
30 dkg nyírfacukor
2 citrom reszelt héja és leve
2 evőkanál vaníliakivonat
5 deci tejföl
2 deci olaj (én hidegen sajtolt olajat használok)
40 dkg kukoricaliszt
1 tasak sütőpor.

Kövess minket a Facebookon is!