Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Csokoládés epertorta recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 329 alkalommal

elkészítve: 8 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

Elkészítés: A piskótához a gőz felett összeolvasztjuk a csoki és a vajat /margarint/( ne legyen túl meleg).

Ketté választjuk a tojásokat a fehérjét csipetsóval és a cukorral kemény habbá verjük,majd hozzákeverjük a sárgáját,és vajas csokoládét.

Végül beleforgatjuk a kakaóport, a narancs héjat és sütőporral elkevert liszt vajas csokoládét .


A masszát sütőpapírral kibéleltet kb 22 cm átmérőjű torta forma öntjük . Tűpróbával ellenőzezzük .

Ha kihűlt kivágjuk a tortaformából és vízszintes 3 egyenlő lapba vágjuk.

A pudingport kevés tejjel kikavarjuk, a maradék tejet a cukorral felforraljuk és ráöntjük a kikavart tejes pudinghoz majd vissza tesszük a tűzere ha elbuggyan kész .

Fokpakkal befedjük ,hogy ne bőrösödjön be ,hűlni hagyjuk.

A tejszínt felverjük kemény habbá, megfelezzük.Egyik felét csillag csöves habzsákba szegjük.

A másik felével fellazítjuk a tejszín ízű pudingot.

Veszünk egy torta tartót lerakjuk az alsó piskóta lapot megkenjük a krém felével ,a tetején eloszlassuk a kockára vágott epret .

Majd ráhelyezzük a második piskótalapot jól lenyomkodjuk majd a maradék krémmel bekenjük a lapot ,szintem megszórjuk eperrel .

Végezetül befedjük a harmadik piskóta lappal a tortát .

A torta tetejét bekenjük tejszínhabbal ,az oldalát csillag csöves habzsákkal kidíszítjük.

A megmaradt eperszemeket a leveleivel vékonyan felszeleteljük és a torta oldalára felrakjuk körbe .

A torta közepébe nyomunk egy habrózsát és eperszeletekkel feldíszítjük a torta tetejét.

2 órára hűtőbe rakjuk ,hogy a krém megdermedjen.

sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

A tejszínt mindig nagyon hidegen kell felverni.

Hozzávalók

Hozzávalók: a piskótához 4 dkg vaj, 4 dkg étcsokoládé, 6 tojás, 12 dkg cukor,5 dkg sötét cukrozatlan kakaópor,1 csomag sütőpor, 8 dkg liszt,csipet só, 1 evőkanál reszelt narancshéj.

A krémhez: 2 dl cukrász tejszín,1 csomag tejszínízű főzős pudingpor, 4 dl tej,3 evőkanál cukor.10 dkg eper apró kockára vágva.

A díszítéshez : 2 dl tejszín 15 dkg eper

Kövess minket a Facebookon is!