

megtekintve: 4 314 alkalommal
elkészítve: 82 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés: A piskótához a gőz felett összeolvasztjuk a csoki és a vajat /margarint/( ne legyen túl meleg).
Ketté választjuk a tojásokat a fehérjét csipetsóval és a cukorral kemény habbá verjük,majd hozzákeverjük a sárgáját,és vajas csokoládét.
Végül beleforgatjuk a kakaóport, a narancs héjat és sütőporral elkevert liszt vajas csokoládét .
A masszát sütőpapírral kibéleltet kb 22 cm átmérőjű torta forma öntjük . Tűpróbával ellenőzezzük .
Ha kihűlt kivágjuk a tortaformából és vízszintes 3 egyenlő lapba vágjuk.
A pudingport kevés tejjel kikavarjuk, a maradék tejet a cukorral felforraljuk és ráöntjük a kikavart tejes pudinghoz majd vissza tesszük a tűzere ha elbuggyan kész .
Fokpakkal befedjük ,hogy ne bőrösödjön be ,hűlni hagyjuk.
A tejszínt felverjük kemény habbá, megfelezzük.Egyik felét csillag csöves habzsákba szegjük.
A másik felével fellazítjuk a tejszín ízű pudingot.
Veszünk egy torta tartót lerakjuk az alsó piskóta lapot megkenjük a krém felével ,a tetején eloszlassuk a kockára vágott epret .
Majd ráhelyezzük a második piskótalapot jól lenyomkodjuk majd a maradék krémmel bekenjük a lapot ,szintem megszórjuk eperrel .
Végezetül befedjük a harmadik piskóta lappal a tortát .
A torta tetejét bekenjük tejszínhabbal ,az oldalát csillag csöves habzsákkal kidíszítjük.
A megmaradt eperszemeket a leveleivel vékonyan felszeleteljük és a torta oldalára felrakjuk körbe .
A torta közepébe nyomunk egy habrózsát és eperszeletekkel feldíszítjük a torta tetejét.
2 órára hűtőbe rakjuk ,hogy a krém megdermedjen.
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
A tejszínt mindig nagyon hidegen kell felverni.
Hozzávalók: a piskótához 4 dkg vaj, 4 dkg étcsokoládé, 6 tojás, 12 dkg cukor,5 dkg sötét cukrozatlan kakaópor,1 csomag sütőpor, 8 dkg liszt,csipet só, 1 evőkanál reszelt narancshéj.
A krémhez: 2 dl cukrász tejszín,1 csomag tejszínízű főzős pudingpor, 4 dl tej,3 evőkanál cukor.10 dkg eper apró kockára vágva.
A díszítéshez : 2 dl tejszín 15 dkg eper