Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Gólyatojás recept

A recept értékelése: 3,3 pont
  • 45 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 698 alkalommal

elkészítve: 11 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

A tejhez adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd keverjük össze. (Ízlés szerint eritrittel és vaníliaaromával is összekeverhetjük a tejet.)

Ezután keverjük hozzá a búzadarát, és állandó kevergetés mellett főzzük jó sűrűre, majd hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen.

A sűrű tejbegrízt ezután két darab hideg vízbe mártott evőkanál segítségével formázzuk meg, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (Én egyszerűbb módját választottam a formázásnak, nedves kézzel formáztam meg.)

A panírozáshoz a tojást villával enyhén verjük fel, egyesével forgassuk bele a megformázott tejbegrízt, majd forgassuk bele a zsemlemorzsába.

Az olajat hevítsük fel, óvatosan helyezzük bele a bepanírozott galuskákat, és pár perc alatt süssük szép pirosra, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

főzési idő: 10 min
sütési idő: 10 min

Személyes jó tanács

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és lekvárral kínáljuk.

Hozzávalók

kb. 14 db-hoz:

6 púpozott ek búzadara (gríz)
4 dl tej
2 cs vaníliás cukor (v. 1 mk vaníliaaroma)
1 citrom reszelt héja
2 ek kristálycukor (v. 1 ek eritrit)

Hozzávalók a panírozáshoz:

1 db tojás (nagy)
1 cs zsemlemorzsa

kb. 5 dl olaj a sütéshez

Kövess minket a Facebookon is!