megtekintve: 10 393 alkalommal
elkészítve: 187 alkalommal megfőztem én is
A tejhez adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd keverjük össze. (Ízlés szerint eritrittel és vaníliaaromával is összekeverhetjük a tejet.)
Ezután keverjük hozzá a búzadarát, és állandó kevergetés mellett főzzük jó sűrűre, majd hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen.
A sűrű tejbegrízt ezután két darab hideg vízbe mártott evőkanál segítségével formázzuk meg, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (Én egyszerűbb módját választottam a formázásnak, nedves kézzel formáztam meg.)
A panírozáshoz a tojást villával enyhén verjük fel, egyesével forgassuk bele a megformázott tejbegrízt, majd forgassuk bele a zsemlemorzsába.
Az olajat hevítsük fel, óvatosan helyezzük bele a bepanírozott galuskákat, és pár perc alatt süssük szép pirosra, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 10 min
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és lekvárral kínáljuk.
kb. 14 db-hoz:
6 púpozott ek búzadara (gríz)
4 dl tej
2 cs vaníliás cukor (v. 1 mk vaníliaaroma)
1 citrom reszelt héja
2 ek kristálycukor (v. 1 ek eritrit)
Hozzávalók a panírozáshoz:
1 db tojás (nagy)
1 cs zsemlemorzsa
kb. 5 dl olaj a sütéshez