

megtekintve: 133 219 alkalommal
elkészítve: 277 alkalommal megfőztem én is
Az élesztőt kis cukros tejben megfuttatjuk, a többi hozzávalóval ruganyos tésztát gyúrunk. Kelesztőtálba téve kelesztjük. Mikor megkelt 8-10 darabba osztjuk ( ha kisebbeket akarunk több fele) kifliket formálunk , és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. ismét kelesztjük. Tojással lekenve 190 C fokos sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. ( a sütő aljába kis lábasban vizet teszünk, hogy gőzös legyen a sütő. )
sütési idő: 20 min
hőfok: 190 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Megtaláltam rengeteg próba, és kísérletezés után, végre az igazi isteni puha, nagyon finom kiflit. Nincs több kísérlet, megvan az igazi.
( 8- 10 darabhoz)
40 dkg liszt
20 dkg főtt krumpli ( összetörve)
2 dkg élesztő
15 dkg puha margarin
1 tojássárgája
1-2 kávéskanál só
pici tej
kevés krumpli főzőlé