Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Zabpehelylisztes kenyér recept

A recept még nem lett értékelve
  • 120+ min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 741 alkalommal

elkészítve: 11 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Az élesztőt megfuttatjuk a langyos vízben, majd a hozzávalókból rugalmas tésztát dagasztunk. Langyos helyen 30 percet kelesztjük, átgyúrjuk,, ismét kelesztjük kb. fél órát. Vekninek formázzuk, sütőpapírral bélelt jénaiban ismét kelesztjük 40-50 percet. A sütőt melegítjük 230 C fokra, a kenyeret éles késsel (zsilettel) egy-két helyen bevágjuk, meg spricceljük vízzel a jénai tetejét is, és kb. 40 percet sütjük. A fedőt levéve még 5-10 percet sütjük, kivéve ismét vízzel spricceljük, hideg helyen kihűtjük.

sütési idő: 40 min
hőfok: 230 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Nagyon finom puha diétás kenyér.

Hozzávalók

225 gr zabpehelyliszt
75 gr búzasikér
75 gr BL 55 búza finomliszt
1,5 teáskanál só
18 gr friss élesztő ! pici cukor
75 gr kefir
255 ml langyos víz 

Kövess minket a Facebookon is!