megtekintve: 12 317 alkalommal
elkészítve: 271 alkalommal megfőztem én is
A margarint a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a rumot. A tejből lisztből sűrű krémet főzünk, kihűtjük. Ha kihűlt, összekeverjük a cukros margarinnal, majd hozzáadjuk a darált diót.
A tésztát kisodorjuk, majd koszorú formával a felét kiszúrjuk, a másik felét lukas koszorú formával.A lukas koszorúkat megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk a tört dióval. 180 C fokos sütőben szép rózsaszínűre sütjük ( kb. 20 perc) majd kettőt- kettőt a diós krémmel összeragasztunk. Dobozban nagyon sokáig eláll.
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Hozzávalók a tésztához.
30 dkg liszt
20 dkg zsír
10 dkg porcukor
1/2 sütőpor
kicsi só+ 1 tojássárga
A sütik tetejére a felvert 1 tojásfehérje, és durvára tört dió.
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd pár órát pihenni hagyjuk.
Krém hozzávalói:
15 dkg darált dió
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
3,5 dcl tej
2-3 kanál liszt
rum, v. aroma