megtekintve: 9 728 alkalommal
elkészítve: 253 alkalommal megfőztem én is
A cérnametéltet enyhén sós vízben megfőzzük.
A túrót összetörjük villával, a többi hozzávalóval összekeverjük, óvatosan beleforgatjuk a lecsöpögtetett cérnametéltet.
A kisméretű tepsi alját kikenjük olvasztott margarinnal, belefektetünk 2-3 réteg réteslapot, úgy, hogy minden egyes lapot megkenünk olvasztott margarinnal.
Ráhalmozzuk a túró tölteléket, és ismét 2-3 réteg - egyenként lekent - réteslappal beborítjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 50-55 perc alatt szép pirosra sütjük. Kockára vágva tálaljuk, tetejét porcukorral megszórjuk.
sütési idő: 50 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Régi nagy kedvenc, egy tartalmas leves után kitűnő választás.
50 dkg túró
1-2 kanál tejföl
3-4 kanál cukor
1 vaníliás cukor
kb. 15-20 dkg cérnametélt
mazsola
réteslap
kenéshez: olvasztott vaj, vagy margarin