Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Szezámmagos (pamut) zsemle recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 120+ min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 2 339 alkalommal

elkészítve: 31 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A tejbe belekeverjük az élesztőt, a tojás, majd a többi hozzávalóval  összekeverjük, a végén bele szitáljuk a sütőporos lisztet, és végül hozzáadjuk a vajat. Összedolgozzuk, lágy tésztát kapunk. egy-másfél órát meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt 16 darabba vágjuk, gömbölyítjük, sütőpapíros tepsire téve ismét kelesztjük ( kb. fél óra). Megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 180 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. ( kb. 30-35 perc).

sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Puha mint a " pamut".

Hozzávalók

Hozzávalók ( 16 db)
450 ml tej
10 gr porélesztő
1 teáskanál só
1 kanál cukor
2 tojás
1/4 csésze olaj
1 teáskanál sütőpor
750-800 gr liszt
50 gr vaj
1 kanál 10 %-os eset
tetejére: szezámmag

Kövess minket a Facebookon is!