

megtekintve: 10 641 alkalommal
elkészítve: 282 alkalommal megfőztem én is
1. Keményre főzünk 4 tojást, lehűtjük, megtisztítjuk.
2. A darált húst mélyebb tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az erős paprikával. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és ha szükség van rá, egy kis zsemlemorzsát is, és jól összedolgozzuk, majd 20 percig pihentetjük.
3. A húsmasszába kb. 1/2 cm vastagon belegöngyöljük a tojásokat, gombócot formálunk belőlük, és meghempergetjük zsemlemorzsában.
4. A gombócokat bő, forró olajban kisütjük.
Amikor a tojást a darált húsba göngyöljük, mártsuk kezünket vízbe, így nem ragad a massza a kezünkhöz.
4 tojás + 2 tojássárgája
40 dkg darált hús
1 tk erős paprika
zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez