

megtekintve: 15 223 alkalommal
elkészítve: 325 alkalommal megfőztem én is
A tésztához összekeverjük a cukrot, a lisztet, sót, a puha vajat vagy sütőmargarint, majd hozzáöntjük a 6 ek jeges vizet.
Miután összeállt a tészta, hűtőbe tesszük.
Az almákat kimagozzuk, meghámozzuk, és vékony csíkokra szeleteljük.
Ráöntjük a citrom levét és héját.
A cukrot, a fahéjat és a lisztet összekeverjük egy tálba, és ráöntjük az almára.
A tésztát elfelezzük.
Egyik felét kinyújtjuk, és a formába tesszük, majd az almát a tésztára halmozzuk úgy, hogy középen több legyen.
Ezután a maradék tésztát is kinyújtjuk, kb. 1,5 cm széles sávokat vágunk, és rácsosan rátesszük az almatöltelékre.
A végét hozzányomkodjuk a szélen lévő tésztához.
200 fokon 10 percig, majd 180 fokon 60-75 percig sütjük, amíg a tésztarács szép barna nem lesz.
sütési idő: 85 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alsó sütés
26 cm-es kapcsos kör tortaformában szoktam sütni, amit sütőpapírral kibélelek. Így nem tud az almás töltelék kifolyni a formából
Tésztához
6 ek kristálycukor (vagy xilit)
6 evőkanál víz (jeges)
17.5 dkg vaj
30 dkg rétesliszt
1 csipet só
Töltelékhez
16.5 dkg kristálycukor
90 dkg alma
2 evőkanál rétesliszt
1 teáskanál fahéj
1 citromból nyert citromhéj
1 citromból nyert citromlé