megtekintve: 3 986 alkalommal
elkészítve: 117 alkalommal megfőztem én is
Az almát megpucoljuk lereszeljük, és tetszés szerinti kristálycukorral felfőzzük. (ki milyen édesen szereti).Fahéjjal ízesítjük, beleszórjuk a mazsolát, és a vaníliás pudingporral besűrítjük. Kihűtjük.
A tésztához az élesztőt tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval rugalmas (inkább lágyabb) tésztát gyúrunk. A kelesztőtálat olajjal vékonyan bekenjük, és megkelesztjük a tésztát. Ha megkelt téglalappá nyújtjuk, és 12 kockára vágjuk. Mindegyik közepére 1 kanál alma tölteléket teszünk, a 4 sarkát össze fogjuk, egy-kettőt csavarunk rajta, és az olajjal vékonyan kikent formába tesszük. Ismét kelesztjük. 180 C fokos sütőben kb, 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Porcukorral megszórva, tálaljuk.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom, foszlós a tésztája
Hozzávalók (12 db-os formához)
25 dkg liszt
pici só
kevés porcukor
1,5 dkg élesztő
100 ml tej
50 ml olaj
Töltelékhez.
50-60 dkg alma
kristálycukor
kevés fahéj
mazsola ( opcionális)
1/2 zacskó dr. Ootker vaníliás puding.